PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Channel Zero | Lokerse Feesten 2014

zondag 3 augustus 2014Grote Kaai, Lokeren

Channel

Naar jaarlijkse gewoonte heersen de eerste zondag van de Lokerse Feesten de zware gitaren en dubbele voetbassen. Ook op de 40ste verjaardag van de Feesten is dit niet anders. Bands als Within Temptation en Motörhead mogen de Grote Kaai later betreden, maar openen was weggelegd voor onze eigen Belgische metaltrots Channel Zero.

Nadat ze vorig jaar hun drummer Phil Baheux verloren, staan ze er nu helemaal terug met een nieuw album, Kill All Kings, ingedrumd door Roy Mayorga (Stone Sour), en live gebracht door de gekke Seven Antonopoulos. De hit Electronic Cocaine  bereikte een verdienstelijke tweede plaats in de Afrekening, iets waarvoor Franky zijn publiek op de Grote Kaai gretig bedankt. 

Dat het volk nog niet volledig wakker is, kunnen we volledig begrijpen. “‘t is vroeg é gasten“, roept Franky in zijn beste West-Vlaams het publiek toe. 16u30 is dan ook echt vroeg voor de Lokerse Feesten, ook voor metal-lievend Vlaanderen. Terwijl de iets te lange intro door de luidsprekers schalt, lopen uit verschillende richtingen nog een hoop fans richting het podium. Dark Passenger wordt ingezet voor een half gevulde Kaai, maar niet veel later in de set kunnen we wel spreken van een grote opkomst voor het vroege uur. 

In tegenstelling tot Dour twee weken terug, is de set een stuk gevarieerder. Titeltrack Kill All Kings wordt opgevolgd door Suck My Energy, die overgaat in Unsafe. Een combinatie die het volk duidelijk ietsje wakkerder schudt, en de eerste echte headbang-momenten met zich meebrengen. 

Toch moeten we zeggen dat het zeker niet de beste Channel Zero is die we al gezien hebben. De kleine foutjes stapelen zich op. Zo mist Franky geregeld de toonhoogte van op het album, en worden kleine stukjes tekst vergeten. We steken het op het feit dat de band gisteren twee concerten te doen had, en een beetje last had van de vermoeidheid. 

Het gedeeltelijk Nederlandstalig nummer Duisternis werkte jammer genoeg niet, maar het drieluik dat er op volgde maakte het volledig goed. Help wordt zoals altijd extreem goed ontvangen en meegezongen door het publiek. Bad To The Bone zorgt voor de laatste up tempo song, en natuurlijk als laatste is er Black Fuel. Helaas was het podium te hoog om mensen het podium op te roepen, wat anders altijd gebeurt bij dit nummer, maar dit werd vakkundig opgelost door de frontman, die dan maar zelf de frontstage in duikt om het publiek te begroeten. 

Wie dacht dat het vorig jaar over en out ging zijn voor de band had het goed mis. Channel Zero blijft Channel Zero, niet meer, maar ook zeker niet minder. Voor wie de band al een paar keer sinds de reünie terug zag, zal het aanvoelen als herhaling, zelfs met de nieuwe nummers. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter